Uusia PS-tilejä tarjolle huhtikuussa

Pitkäaikaissäästämiseen on tulossa uusia vaihtoehtoja ja sijoitusmuotoja huhtikuussa. Vuoden alusta voimaan astunut laki laajentaa vapaaehtoisen eläkesäästämisen verokohtelua koskemaan myös muuta sidottua pitkäaikaissäästämistä. Yksittäiselle kuluttajalle tämä tarkoittaa mahdollisuuksia solmia jatkossa verotuksessa huomioitavia pitkäaikaissäästötilejä (PS-tilejä) esimerkiksi pankkien ja muiden rahalaitosten kanssa. Pitkäaikaissäästämisen mahdollisuudet siis laajenevat vakuutusyhtiöiden ja vapaaehtoisten eläkevakuutuksien ulkopuolelle.

Uusi laki pitkäaikaissäästämisestä astui voimaan vuoden alussa

Vuoden alussa astui voimaan uusi pitkäaikaissäästämistä koskeva laki (PS-laki) sekä sen edellyttämät verolain muutokset. Laki laajentaa yksilöllisen eläkesäästämisen verokohtelua verokannusteineen koskemaan myös muuta sidottua pitkäaikaissäästämistä.

PS-laki säätelee oikeutta tarjota laissa tarkoitettuja pitkäaikaissäästämissopimuksia (PS-tili). Aiemmin vain vakuutusyhtiöiden tarjoamat vapaaehtoiset eläkesäästösopimukset ovat olleet verovähennyskelpoisia. Uuden PS-lain myötä lainmukaisia PS-tilejä saavat tarjota talletuspankit, sijoituspalveluyritykset ja rahastoyhtiöt sekä niihin rinnastettavat ulkomaiset palveluntarjoajat, jotka toimivat Suomessa.

Lakiuudistuksen myötä yksityishenkilölle tarjoutuu aiempaa laajempi ja monipuolisempi mahdollisuus sekä eläkevakuuttamiseen että muuhun verokannusteiseen, sidottuun pitkäaikaissäästämiseen. Säästövarat voi sijoittaa pankkitilille ja rahasto-osuuksiin sekä arvopapereihin, jotka on noteerattu julkisesti. Säästövaroilla ei ole talletussuojaa.

Uusi PS-laki ei koske vakuutussäästämistä, josta säädetään vakuutussopimuslaissa ja vakuutusyhtiölaissa. PS-laki saattaa kuitenkin aiheuttaa muutoksia vakuutussopimuslain eläkevakuutusten siirrettävyyttä koskeviin säännöksiin.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Parhaat korot pankeissa ja vertaislainapalveluissa 18.7.2018

  Pankki 3kk 6kk 12kk 24kk
  Aktia 0.10 0.10 0.10 0.10
  Bigbank 0.60 0.90 1.25 1.45
  Suupohjan OP 0.00 0.10 0.15 0.20
  Hypo 0.00 0.30 0.30 0.30
  Vertaislainapalvelu korot p.a.
  Fellow Finance 9,80%
  Fixura 8,30%
  Lainaaja 9,15%