Osakerahastosijoittaminen kannattavinta Keski- ja Itä-Eurooppaan

Sijoittajien epävarmuus rahoitusmarkkinoiden kehityksestä johti toukokuussa jyrkkään pääomien laskuun. Suomeen rekisteröityjen sijoitusrahastojen yhteenlaskettu pääoma oli huhtikuun lopulla 59,02 miljardia euroa. Toukokuun loppuun mennessä pääoma oli yhteensä 56,42 miljardia euroa. Runsas puolet pääoman laskusta oli seurausta negatiivisista nettomerkinnöistä. Lähes puolet, 1,25 miljardia euroa, johtui kurssilaskusta. Vuoden tarkasteluvälillä mitattuna rahastoluokista parhaimman tuoton antoivat Keski- ja Itä-Eurooppaan sijoittavat osakerahastot.

Keski- ja Itä-Eurooppaan sijoittavat osakerahastot tuottivat vuoden tarkasteluvälillä keskimäärin 57,4 prosentin vuotuisen tuoton. Tuoton ja riskin suhdetta tarkasteltaessa (Sharpen luku) vuositasolla parhaiten menestyivät globaalit korkeariskiset yrityslainarahastot. Kehittyvien markkinoiden Latinalainen Amerikka -luokka oli menestyi parhaiten viiden vuoden tarkastelujaksolla. Sen vuotuinen tuotto oli 19,9 %.

Kaikkien osakerahastoluokkien nettomerkinnät toukokuussa negatiivisia

Osakerahastojen pääomat vähenivät toukokuussa yhteensä 1 987,9 miljoonaa euroa. Nettomerkinnät jokaiseen osakerahastoluokkaan olivat negatiivisia. Negatiivisten nettomerkintöjen osuus osakerahastojen pääomien laskusta oli 894,4 miljoonaa euroa. Eniten varoja lunastettiin rahastoista, jotka sijoittavat kehittyville markkinoille (462,7 miljoonaa euroa). Toiseksi eniten lunastukset kohdistuivat Eurooppaan sijoittaviin rahastoihin (245,6 miljoonaa euroa).

Myös pitkän koron rahastot, lyhyen koron rahastot, yhdistelmärahastot ja vaihtoehtoiset sijoitusrahastot, kuten vipu- ja raaka-ainerahastot, menettivät pääomiaan toukokuussa huomattavasti. Ainoat rahastoluokat, jotka onnistuivat toukokuussa keräämään uutta pääomaa, olivat globaalit yrityslainat (192,1 miljoonaa euroa) sekä pienempiriskiset rahamarkkinarahastot (295,5 miljoonaa euroa).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Parhaat korot pankeissa ja vertaislainapalveluissa 18.7.2018

  Pankki 3kk 6kk 12kk 24kk
  Aktia 0.10 0.10 0.10 0.10
  Bigbank 0.60 0.90 1.25 1.45
  Suupohjan OP 0.00 0.10 0.15 0.20
  Hypo 0.00 0.30 0.30 0.30
  Vertaislainapalvelu korot p.a.
  Fellow Finance 9,80%
  Fixura 8,30%
  Lainaaja 9,15%