Kiinnostus luottojen korkosuojaukseen kasvaa

Kotitalouksien halukkuus luotonottoon on kasvussa. Tämä ilmenee Finanssialan Keskusliiton äskettäin julkaisemasta Pankkibarometrista. Luotot halutaan kuitenkin entistä paremmin suojata koronnousuilta.

Korkosuojausta toteutetaan kahdella tavalla. Korkokattosopimukset ovat luoton kiinteäkorkoisuutta suositumpia. Kiinteäkorkoisille lainoille on tyypillistä, että vain osa luotosta otetaan kiinteäkorkoisena.

Pankkibarometrista käy edelleen ilmi, että osakkeet ja rahastot ovat kotitalouksien suosituimpia sijoituskohteita. Finanssialan Keskusliiton sijoitusrahastotiedote vahvistaa asiaa tilastollisesti: osakerahastoihin sijoitettiin syyskuussa uutta pääomaa 56,8 miljoonaa euroa. Suomeen rekisteröityjen sijoitusrahastojen pääoma kasvoi syyskuussa kaikkiaan 57,8 miljardista eurosta 59,4 miljardiin euroon.

Yritykset myötäilevät kotitalouksien suuntauksia

Pankkibarometrin III/2010 mukaan myös yritysten luotonkysynnän arvioidaan kasvavan. Tuotannon kasvu on lisännyt käyttöpääoman tarvetta. Luotonotto investointeihin on toistaiseksi vaatimatonta.

Osakkeet ovat myös yrityksissä suosittuja sijoituskohteita. Noin 75 % yritysasiakkaista vastaavista pankinjohtajista odottaa osakkeiden osuuden sijoituskohteina kasvavan. Talletusten suosion kasvun odotus yritysten sijoituskohteina on maltillisempaa. Odotukset talletusten suosion kasvuun kohdistuvat yrityksiä enemmän kotitalouksiin.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Parhaat korot pankeissa ja vertaislainapalveluissa 18.7.2018

  Pankki 3kk 6kk 12kk 24kk
  Aktia 0.10 0.10 0.10 0.10
  Bigbank 0.60 0.90 1.25 1.45
  Suupohjan OP 0.00 0.10 0.15 0.20
  Hypo 0.00 0.30 0.30 0.30
  Vertaislainapalvelu korot p.a.
  Fellow Finance 9,80%
  Fixura 8,30%
  Lainaaja 9,15%