Kuinka sijoittaa 3000€ korkealla korolla, mutta kuitenkin kohtuullisella riskillä?

Tasaista kuukausittaista korkotuottoa on ollut miltei mahdotonta saada viime vuosina alhaisen korkotason aikaan. Maailmalla on samaan aikaan, mm. Yhdysvalloissa sekä Iso-Britanniassa, säästäjät ja sijoittajat löytäneet uuden tavan saada korkeaa, jopa yli 12%:n,  korkotuottoa varoilleen. Peer-to-peer lending eli suomalaisittain vertaislainaus on noussut suureen suosioon läpinäkyvän ja tuottoisan toimintamallinsa vuoksi. Maailman suurimpien vertaislainapalvelujen, Lending Clubin ja Prosperin, välityksellä on lainattu jo yli 4mrd. USD. Ja esimerkiksi Google on ostanut osakkuuden Lending Clubista (lähde: Forbes).

Vertaislainaamisessa yksityishenkilöt lainaavat toiselle henkilölle verkkopalvelun välityksellä. Verkkopalvelu toimii siis rahan verkkokauppana ja varmistaa pitävien lainasopimusten syntymisen henkilöiden välillä sähköisesti sekä varmistaa anonymiteetin sijoittajan eli lainanantajan ja lainansaajan välillä. Verkkopalvelun ylläpitäjä hoitaa kaiken lainoihin liittyvän hallinnon sijoittajien puolesta koko laina-ajan. Vertaislainat ovat yleensä vakuudettomia lainoja laina-aikojen vaihdellessa muutamasta vuodesta jopa 10 vuoteen saakka. Suomessa toimii kaksi vertaislainapalvelua: Fellow Finance ja Fixura. Heidän toimintamallinsa on samankaltaiset, mutta verkkopalvelut eroavat hieman toisistaan. Kummankin vertaislainapalvelun sijoittajat ovat palvelujen mukaan saaneet yli 10%:n vuotuista tuottoa.

Fellow Finance ilmoittaa tarkistavansa sijoittajan puolesta kaikkien lainanhakijoiden luotto- ja henkilötiedot. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja hänellä täytyy olla säännöllinen palkkatulo. Tulon tulee riittää lainanhakijan saaman lainan lyhentämiseen. Fellow Finance tarkistaa tulot palkkatositteesta ennen lainan myöntämistä. Lainasijoittamiseen liittyvää velallisriskiä voi pienentää myös hajauttamalla sijoitettavan summan useaan, vähintäänkin satoihin velallisiin.

Voit lukea aiheesta lisää esimerkiksi täältä: http://www.fellowfinance.fi/yritys/uutisarkisto/uutinen/2014/06/30/kuinka-kokeilen-2500-sijoittamista-vertaislainoihin-korkealla-tuotto-odotuksella

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Parhaat korot pankeissa ja vertaislainapalveluissa 18.7.2018

  Pankki 3kk 6kk 12kk 24kk
  Aktia 0.10 0.10 0.10 0.10
  Bigbank 0.60 0.90 1.25 1.45
  Suupohjan OP 0.00 0.10 0.15 0.20
  Hypo 0.00 0.30 0.30 0.30
  Vertaislainapalvelu korot p.a.
  Fellow Finance 9,80%
  Fixura 8,30%
  Lainaaja 9,15%