Sijoittaja.fi testaa: onko 13 % tuotto-odotus vertaislainoista realistinen?

Sijoittajien tietopalvelu Sijoittaja.fi ja Fellow Finance tiedottivat 15.5.2015 aloittaneensa yhteistyön

Sijoittaja.fi on aloittanut vertaislainasijoittamisen seurannan käyttäen apunaan Fellow Financen tarjoamaa vertaislainapalvelua. Lisäksi Sijoittaja.fi on perustanut Fellow Financen palveluun oikealla rahalla perustetun mallisalkun.

Fellow Financessa palvelun erinomainen toimivuus sekä näytöt luottoluokitusprosessin toimivuudesta ovat yhteistyön perusta. ”Meille on tärkeää, että sijoitamme myös itse suosimiimme ratkaisuihin ja uskomme tällä sijoitusmuodolla olevan tilausta tässä markkinatilanteessa”, kertoo Sijoittaja.fi:n toimitusjohtaja Hannu Huuskonen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Sijoittaja.fi:n ennakkoluulottomuudesta ottaa seurantaansa ja analysoitavaksi vertaislainauksen ensimmäisenä riippumattomana tahona Suomessa. Onhan vertaislainaus aidosti uusi omaisuusluokka suomalaisten sijoittajien salkkuihin. Vertaislainauksella ei ole merkittävää riippuvuutta muihin perinteisiin sijoitusmuotoihin kuten osakkeisiin tai yrityslainoihin”, kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Vertaislainaus on yksi maailman nopeimmin kasvavista sijoitusvaihtoehdoista ja joukkorahoituksen muodoista. Sijoittaja tai säästäjä lainaa rahaa haluamilleen henkilöille tehokkaasti verkkopalvelun välityksellä. Sijoittaja.fi ja Fellow Finance pitävät yli 10 % tuotto-oletusta realistisena sijoittajalle.

Vertaislainaus mullistaa perinteistä rahoituskenttää

Sijoittamisen parissa ETF:ien voittokulku näyttää väistämättömältä syöden perinteisten rahastojen liiketoimintaa. Vastaavasti vertaislainaus mullistaa perinteistä rahoitusmarkkinaa, mutta tarjoaa samalla myös sijoittajille loistavan mahdollisuuden saada tuottoja, jotka perinteisesti ovat kuuluneet pankeille ja niiden rahoitusyhtiöille.

Vertaislainaus on osoittautunut maailmalla tuottavaksi ja tuottotasoihin nähden turvalliseksi tavaksi sijoittaa. Hyvin kuvaavaa on, että maailman suurin varainhoitaja ja maailman suurimman ETF-talon iSharesin omistaja BlackRock on keskeisesti mukana myös Yhdysvaltain toiseksi suurimmassa vertaislainapalvelussa Prosperissa.

Lue lisää

Lähde: Tiedote 15.5.2015

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Parhaat korot pankeissa ja vertaislainapalveluissa 18.7.2018

  Pankki 3kk 6kk 12kk 24kk
  Aktia 0.10 0.10 0.10 0.10
  Bigbank 0.60 0.90 1.25 1.45
  Suupohjan OP 0.00 0.10 0.15 0.20
  Hypo 0.00 0.30 0.30 0.30
  Vertaislainapalvelu korot p.a.
  Fellow Finance 9,80%
  Fixura 8,30%
  Lainaaja 9,15%