Yrityslaina sijoituskohteena ja rahoitusvälineenä

Yrityslainoihin on voinut sijoittaa joukkovelkakirjalainamarkkinoilla jo kymmeniä vuosia Suomessakin. Pienten ja keskisuurten yritysten rahoitus on ollut lähes yksinomaan aiemmin pankkirahoituksen varassa. Muutaman viime vuoden aikana Suomen yritysrahoitusmarkkina on monipuolistunut myös PK-yrityksille ja esimerkiksi joukkorahoituspalveluiden avulla yritys voi hakea tarvitsemaan rahoitusta joko oman pääoman tai vieraan pääoman ehtoisesti sijoittajilta. Yrityslainojen tuotot ovat olleet sijoittajille moninkertaisia pankkitalletuksiin ja lyhyen koron rahastoihin verrattuna. Samalla sijoittaja on auttanut PK-yritystä investoimaan ja kasvamaan.

Yrityslainojen korot joukkorahoitusmarkkinoilla vaihtelevat 6-15% välillä luottokelpoisille PK-yrityksille. Palveluntarjoajia on useita. Muun muassa Invesdor, Fellow Finance ja Fundu. Yrityslainaa tarjoavat näistä kaksi viimeksi mainittua. PK-yritys voi hakea pitkäaikaista lainaa jopa 1 miljoonaan euroon saakka ja sijoittajat voivat rahoittaa hankkeita haluamillaan summilla helposti ja vaivattomasti. Yritys voi kilpailuttaa lainansa monella palvelutarjoajalla ja etsiä lisätietoja sekä vaihtoehtoja esimerkiksi yrityslainaamolta.

Lyhytaikaiseen yritysrahoitukseen löytyy sekä perinteisiä perintäyhtiöiden tarjoamia factoring- että uusien palveluntarjoajien tarjoamia laskurahoitus -vaihtoehtoja. Laskurahoituksella yritys voi hakea rahoitusta omilla myyntilaskuillaan ilman muita vakuuksia. Laskurahoitus antaa yritykselle mahdollisuuden tehdä investointeja ottamatta lisää pitkäaikaista velkaa ja tasoittaa kassan kausivaihteluita. Laskut rahoittamalla yritys nopeuttaa rahan kiertoa saamisistaan ja parantaa maksuvalmiutta. Fellow Financen Laskurahoituspalvelu toimii markkinapaikkana rahoitusta hakevan yrityksen sekä sijoittajien välillä. Tämä mahdollistaa yritykselle jopa yksittäisten laskujen rahoittamisen ilman, että yrityksen täytyy siirtää koko myyntilaskutuksensa rahoitettavaksi.

Uusi syyskuun alussa voimaan astuva joukkorahoituslaki parantaa yritysten mahdollisuuksia rahoittaa kasvuaan. Tasavallan presidentti vahvisti lain torstaina 25. elokuuta. Joukkorahoituslaki keventää erityisesti sijoitusmuotoisen joukkorahoituksen sääntelyä ja vastaavasti selkeyttää lainamuotoisen joukkorahoituksen pelisääntöjä. Lain tavoitteena on selkeyttää eri viranomaisten vastuita joukkorahoituksen valvonnassa, parantaa sijoittajansuojaa ja monipuolistaa rahoitusmarkkinoita. Lue lisää Valtioneuvoston sivuilta..

ff-yrityslaina-3-250x250

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Parhaat korot pankeissa ja vertaislainapalveluissa 18.7.2018

  Pankki 3kk 6kk 12kk 24kk
  Aktia 0.10 0.10 0.10 0.10
  Bigbank 0.60 0.90 1.25 1.45
  Suupohjan OP 0.00 0.10 0.15 0.20
  Hypo 0.00 0.30 0.30 0.30
  Vertaislainapalvelu korot p.a.
  Fellow Finance 9,80%
  Fixura 8,30%
  Lainaaja 9,15%