Mitäpä jos ryhtyisit pankkiiriksi vuonna 2018?

Kuka tahansa säästäjä tai sijoittaja pääsee vertaislainojen ja yritysten joukkorahoituslainojen sijoittamisella kiinni sijoitusmuotoon, joka on aiemmin ollut pankkien yksinoikeus. Liiketoimintamalli perustuu samaan ajatukseen kuin taksi- ja hotellialaa jo muokanneet Uber ja Airbnb: verkkopalvelu, jossa ihmiset lainaavat rahaa toisilleen keskenään sovittujen ehtojen mukaisesti.

Tiesitkö, että olet jo tällä hetkellä sijoittajana lainoissa, jos sinulla on talletuksia pankeissa? Pankkitalletuksen tekijä mahdollistaa pankin liiketoiminnan, koska pankki lainaa sinulta lainaamansa rahat eteenpäin antaen sinulle vain pienen osuuden rahasi tuotosta, ts. saamasi talletuskoron ollessa pienempi kuin pankin saama antolainauskorko. Pankkitilillä paljon rahaa lepuuttava on käytännössä ulkoistanut pankille tehtäväksi miettiä, miten ja kenelle rahaa kannattaa lainata sekä millä hinnalla.

Miksi lainata rahaa enää nollakorolla pankille, kun voit tehdä sen nyt itse suoraan korkeammalla korolla? Vertaislainapalvelussa pankki tippuu sijoittajan ja lainansaajan välistä pois, jolloin sijoittaja voi valita itse, kenelle ja millä korolla haluaa rahojaan lainata. Samaan tapaan kuin pankki, suositus on hajauttaa laajasti vähintään 100 eri lainaan luottoriskin minimoimiseksi. Eli sijoita enintään 1% sijoitussummastasi yhdelle lainansaajalle.

Miksi kokeilla palvelua?

 • Hyvää korkotuottoa
 • Salkun hajautusmahdollisuus
 • Rajatulla riskillä
 • Edullista – ei pääsääntöisesti kuluja
 • Jälkimarkkinalla saa tarvittaessa myytyä lainoja

Sijoittajat ovat saaneet keskimäärin noin 10% vuotuista tuottoa Fellow Financen tilastojen mukaan. Fellow Finance on Euroopan ainoa joukkorahoituspalvelu, jonka kautta voit sijoittaa vertais- ja yrityslainoihin samalla tutulla verkkoalustalla. Palvelussa voit sijoittaa suomalaisiin, puolalaisiin, ruotsalaisiin ja saksalaisiin vertaislainoihin sekä suomalaisiin yrityslainoihin ja lyhytaikaisiin myyntisaataviin laskurahoituksen muodossa.

Miten kokeilen palvelua?

1. Rekisteröidyt palveluun ilmaiseksi ja valitset kenelle ja millä ehdoin haluat rahojasi lainata. Voit tehdä lainatarjouksia manuaalisesti yksittäisiin lainahakemuksiin tai avata allokaattorin, joka hakee automaattisesti sinulle sijoituskriteereihisi sopivia lainoja sijoituskohteiksi.

2. Lainasopimus syntyy sijoittajan ja lainanhakijan välille, kun lainanhakija hyväksyy sijoittajien lainatarjouksen nostamalla tarjotun lainan. Fellow Finance hoitaa kaikki lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä.

3. Saat lainasopimuksista kuukausittain korkoja ja lyhennyksiä. Voit halutessasi sijoittaa korot ja lyhennykset uusiin lainoihin ja näin pääset nauttimaan nopeasti korkoa korolle ilmiöstä.

4. Voit nostaa saamiasi korkoja ja lyhennyksiä aina halutessasi. Voit myydä myös joko osan tai koko lainasalkkusi edistyksellisellä jälkimarkkinalla. Palvelusta näet aina ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi ja kassavirroista sekä pystyt analysoimaan salkkuasi eri työkaluilla.

AVAA ILMAINEN SIJOITUSTILI

Palvelun avaaminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sinulla on pääsy verkkopalvelun markkinapaikalle ja voit tutkia rauhassa tarkemmin tarjolla olevia lainahakemuksia.

Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, jonka markkinapaikan kautta on välitetty rahoitusta yli 280 milj. eurolla yli 360 000 lainanhakijalle yli 8 000 sijoittajan toimesta 50 eri maasta. Fellow Finance on ainoa suomalainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolle on myönnetty maksulaitoksen lupa Finanssivalvonnalta. Yhtiö on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalon Taaleri Oyj:n omistama yhtiö.

 • Kaupallinen yhteistyö
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
 • Parhaat korot pankeissa ja vertaislainapalveluissa 18.7.2018

  Pankki 3kk 6kk 12kk 24kk
  Aktia 0.10 0.10 0.10 0.10
  Bigbank 0.60 0.90 1.25 1.45
  Suupohjan OP 0.00 0.10 0.15 0.20
  Hypo 0.00 0.30 0.30 0.30
  Vertaislainapalvelu korot p.a.
  Fellow Finance 9,80%
  Fixura 8,30%
  Lainaaja 9,15%